2012 június 2.-án 77 éves korában stroke-ban elhunyt Eduard Anatoljevics Khil, avagy közismertebb nevén: Trololo Guy. Korábban kórházban kezelték; családja minden telhetőt megtettek, hogy megmentsék életét. Bár az előzetes híresztelések szerint nem biztos, hogy ugyanolyan teljes életet tudott volna még élni...

Eduard 1934-ben született Szmolenszkben, a hatvanas években szeretett bele a popzenébe, 1973-ban megnyerte a Nemzetközi Ifjúsági Fesztivált, így nyolcvan országot bejáró földkörüli turnéra indult, valamint számos díjat nyert különböző szovjet és kelet-európai fesztiválokon kellemes baritonjával. (forrás: index.hu)

A mémmé vált férfi leginkább azzal a dallal lett közismertebb az internetes világ berkeiben; amelyben igen szokatlan az előadásmódja és arcán a széles mosollyal énekel. Bár a dal eredeti címe: „Nagyon örülök, hogy végre hazatérek”; mégis a trollok himnuszaként is ismert. Még egy érdekes információ: a "dalszöveg" nem hiába ilyen: állítólag fogadásból ilyen; hiszen úgy gondolta, hogy ha nincs konkrét szövege a dalnak, az lesz olyan sikeres, mintha lenne neki. És bejött!

Bár a dal maga több mint 40 éves, 2 éve lett felkapott; és azóta készült egy 10 órás változat is. Olyannyira felkapott lett, hogy még a Family Guyban is felbukkant.

Az eredeti dal:

 https://www.youtube.com/watch?v=1orMXD_Ijbs

A Family Guy-os szerep (kicsit rossz minőség):

https://www.youtube.com/watch?v=g1CJijhGnfo

Végszóként csak annyit; hogy ismét elment egy legenda; egy hang, aki ezentúl a túlvilágon adja elő vidám, lalalázós dalát. Nyugodjék békében :(

Címkék: dal orosz meme trololo

A bejegyzés trackback címe:

https://blogoljak.blog.hu/api/trackback/id/tr184564284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása